Полезна информация

Търсене

Facebook Like Box

Награди

 

 

"АЛЕКС 1977" ЕООД бе отличен с награда „ПИТАГОР"

На 18.05.2017 г. "АЛЕКС 1977" ЕООД бе отличен с награда „ПИТАГОР" от министъра на икономиката Емил Караниколова за фирма с най-много инвестиции в научноизследователската и развойна дейност.

www.mi.government.bg/bg/news/ministar-karanikolov-otlichi-aleks-1977-kato-firma-s-nai-mnogo-investicii-v-nauchnoizsledovatelska-3006.html

Министърът на икономиката Емил Караниколов отличи „АЛЕКС 1977“ в категория „ фирма с най-много инвестиции в научноизследователската и развойна дейност“ по време на официална церемония по връчване на наградите за съществен принос в развитието на науката „Питагор“ на Министерството на образованието и науката в Софийския университет.

Дейността на наградената от министър Караниколов фирма е насочена към повишаване на научноизследователската и развойната дейност, като редица научни разработки са приложени в производството на хранителни добавки и козметични продукти, които се предлагат на българския пазар и в редица европейски страни. През последните години са разработени и внедрени много иновативни продукти от природни суровини, които са насочени към повишаване качеството на живот на хора. Наградата получи президентът на предприятието д-р инж. Александър Долашки, главен асистент в Института по органична химия с център по фитохимия на БАН.


"АЛЕКС 1977" ЕООД бе отличен с награда - грамота и плакет за НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА за 2015 г.

Скъпи приятели,

"АЛЕКС 1977" ЕООД има удоволствието да Ви съобщи, че днес на официална церемония по повод конкурс за най-успешна иновативна фирма за 2015 г., проведен в Централното управление на Българската академия на науките, бе отличен с първо място. Председателят на БАН акад.Стефан Воденичаров лично ни връчи наградата - грамота и плакет за НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА за 2015 г.
Благодарим на всички колеги и приятели, с чиято помощ тази награда стана реалност!


"АЛЕКС 1977" ЕООД бе отличен с диплом след поредното си участие на изложение на български производители

 


 

Почетната грамота за Иновативно предприятие на годината бе връчена на "АЛЕКС 1977" ЕООД лично от Президента на Република България Росен Плевнелиев

За 11-а поредна година фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Enterprise Europe Network – България, с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и Норвежкия финансов механизъм организира традиционния конкурс за иновативно предприятие на годината.
За участие в конкурса бяха номинирани над 100 фирми.

В категорията "Иновации за по-добро качество на живот" отличие за 2015 г. взе "АЛЕКС 1977" ЕООД.
Почетната грамота за Иновативно предприятие на годината бе връчена на "АЛЕКС 1977" ЕООД лично от Президента на Република България Росен Плевнелиев на официална церемония в хотел "Шератон".


 

 Златен Плакет за отлично представяне с разработката Натурален продукт Сребърен медал за научна разработка за "АЛЕКС 1977" ЕООД

Скъпи приятели,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че "АЛЕКС 1977" ЕООД бе удостоен със сребърен медал за научна разработка от Шесто Национално Изложение ИЗОБРЕТЕНИЯ * ТРАНСФЕР * ИНОВАЦИИ ИТИ-2015, организирано от Съюз на Изобретателите в България.
Благодарим за подкрепата!

 


 

 Научният колектив на Научният колектив на "АЛЕКС 1977" ЕООД бе номиниран за наградата "Изобретател на годината 2014" с патента си за нов биологичен продукт от морски и градински охлюви с имуностимулиращо и антитуморно действие.

Изобретения, свързани със здравето на човека и природата и със сигурността и индустрията, получиха наградите на Патентното ведомство и Съюза на изобретателите на тазгодишната церемония "Изобретател на годината" – 2014, която се проведе на 22.01.2015 г. във Военния клуб в столицата.

Сред гостите на събитието се отличаваха Заместник-министърът на икономиката Любен Петров, Председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров и Франсоа-Режи Анар, който е ръководител на дирекция Европейско и международно сътрудничество към Европейското патентно ведомство.

Нашият научен колектив бе награден на официалната церемония с грамота за патент за биологично активен продукт получен от морски и градински охлюви, притежаващ имуностимулиращо и антитуморно действие. Той намира приложение като терапевтичен агент в онкологията и в други области на медицината. Има доказани имунологични и терапевтични свойства благодарение на хемоцианина на градински охлюви Неliх vulgаris.

Чрез метода е получен нов материал – имуностимулатор с голяма чистота. Използването на продукта е с големи възможности, като може да се прилага и комбинирано като имуностимулиращ агент на естествения или придобит имунен отговор при гръбначните организми и/или като имунотерапевтичен агент при ракови заболявания на хора или животни.

 


 Златен Плакет за отлично представяне с разработката Натурален продукт "АЛЕКС 1977" ЕООД взе участие в петото национално изложение „ИЗОБРЕТЕНИЯ, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, ИТИ 2014“ в Националния дворец на културата в София от 06 до 08 ноември 2014 г.

Представянето на нашите продукти беше оценено от специализирано жури и получихме Златен Плакет за отлично представяне с разработката

Натурален продукт „ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ“

 


 

Уважаеми дами и господа,  Уважаеми партньори и клиенти,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че "АЛЕКС 1977" ЕООД  е удостоен с първа награда в категория "НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКТ" на Международна среща на малкия и среден бизнес, 23-27 септември 2014 г., Златни пясъци, хотел "Мелия Гранд Ермитаж". Щастливи сме, че Управителният съвет на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес - Обединени бизнес клубове оцени безспорните предимства на продуктите на "АЛЕКС 1977" ЕООД, в резултат на което присъди настоящата награда. Убедени сме, че използването на качествени български продукти, каквито са нашите, ще ни накара да се гордеем, че сме българи!


ISO sertifikati НАГРАДИ НА НАУЧНИЯ КОЛЕКТИВ

 

Благодарение на дългогодишните научни изследвания и иновации, "АЛЕКС 1977" ЕООД печели признателността и доверието на клиенти и специалисти. Всички те оценят високо качествата и ефективността на продуктите на фирмата и поредицата от ценни награди безспорно го доказват! 

 • СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА ИНОВАЦИИ на III-ТО НАЦИОНАЛНО  ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗОБРЕТЕНИЯ, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ ”ИТИ 2011”
 • НОМИНАЦИЯ ЗА ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА НАУКА „ПИТАГОР” 2011 г.
 • ЗЛАТНА СТАТУЕТКА И ГРАМОТА „ИЗОБРЕТАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012“, НА ІV-ТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗОБРЕТЕНИЯ, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ ”ИТИ 2012” ЗА РАЗРАБОТКАТА – „БИОАКТИВНИ КОМПОНЕНТИ С ДОКАЗАНИ ТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА“.
 • ДИПЛОМА ЗА НАЙ-ДОБРА НАУЧНА РАЗРАБОТКА ”ИТИ’2012”
 • ДИПЛОМА ЗА НАЙ-ДОБРА НАУЧНА ПУБЛИКАЦИЯ ”ИТИ’2012”
 • ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА НАУКА „ПИТАГОР” 2012 г.
 • СЕРТИФИКАТ ЗА ЦЯЛОСТНО КАЧЕСТВО И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ „ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ” „ТРАНСФЕР НА ИНОВАЦИИ” 2013 г.              
 • ПЪРВА НАГРАДА НА БЪЛГАРО-ТЪРГОВСКО ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА 2014 г.
 • ДОГОВОР ЗА ФИНАСИРАНЕ НА ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ НА "АЛЕКС 1977" ЕООД  В РАМКИТЕ НА СЕДМА КОНКУРСНА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНОВАЦИОНЕН ФОНД (НИФ) КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА 2014 г. 
 • ПЪРВА НАГРАДА ЗА "НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКТ" НА "АЛЕКС 1977" ЕООД ВРЪЧЕНА НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС, 23 - 27 СЕПТЕМВРИ 2014 Г., ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ, ХОТЕЛ "МЕЛИЯ ГРАНД ЕРМИТАЖ".
 • ЗЛАТЕН ПЛАКЕТ ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА "АЛЕКС 1977" ЕООД С РАЗРАБОТКАТА НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ „ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ“ В ПЕТОТО НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ИЗОБРЕТЕНИЯ, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, ИТИ 2014“ в НДК В ГР. СОФИЯ ОТ 06 ДО 08 НОЕМВРИ 2014 г.
 • НОМИНАЦИЯ И ГРАМОТА НА НАУЧНИЯ КОЛЕКТИВ НА "АЛЕКС 1977" ЕООД ЗА НАГРАДАТА "ИЗОБРЕТАТЕЛ НА ГОДИНАТА"-2014 С ПАТЕНТА СИ ЗА НОВ БИОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ ОТ МОРСКИ И ГРАДИНСКИ ОХЛЮВИ С ИМУНОСТИМУЛИРАЩО И АНТИТУМОРНО ДЕЙСТВИЕ. 

Golden snail copy-za sajta.jpg