Полезна информация

Търсене

Facebook Like Box

Биокомпоненти в есктракта от охлюви и полезните им свойства

 

 

- Алантоин - стимулира изграждането на нови клетки, поддържа водния баланс, с антиоксидантно действие. Охлювът възстановява счупената си черупка от калция, който си набавя чрез храната и от действието на алантоина. Поради силно регенериращото му действие кожата се изглажда, омекотява и успокоява.

- Колаген - главен белтък в съединителната тъкан на човека. Здрав и неразтеглив, осигурява здравината и еластичността на кожата. С годините той намалява, което води до изсъхване и набръчкване на кожата. Колагенът от градинския охлюв е близък по състав на този, който се произвежда от човешката кожа. Затова и действието му върху нея е толкова ефикасно.Той и осигурява съответния тонус, влажност, здравина и плътност.

- Еластин - белтък в съединителната тъкан, който подобрява еластичността на кожата.

- Гликолова киселина - от една страна, нежно ексфолира мъртвите клетки, като по този начин почистената кожа преоткрива своя здрав вид, а от друга страна, тя позволява на другите активни съставки да проникнат дълбоко в кожата. Те стимулират образуването на нови еластични, колагенови и пигментни клетки. Така постепенно вдлъбнатините се запълват и белезите и бръчките се заличават.

- Пептиди - с изразени антибактериални свойства - унищожават патогенните бактерии, които са причина за кожни инфекции, както и бактерията, причиняваща акне. Природните антибиотици за разлика от синтетичните, не изграждат резистентност.

- Витамин А - еликсирът на младостта. Той стимулира регенерирането на клетките и спомага за поддържането на клетъчните мембрани. Силен антиоксидант- блокира действието на свободните радикали- виновници за остаряването на кожата.

- Витамин С - Аскорбинова киселина. Стимулира синтеза на колаген и предотвратява разрушаването му. Притежава антиоксидантно действие.

- Витамин Е - естествено хидратиращ агент, който възвръща влажността на кожата, придава и еластичност и мекота, изглажда дребните бръчици, поддържа младежки опъната кожа, подпомага зарастването на рани, както и заличаването на белези и старчески петна. Трите витамина имат синергично действие- всеки от тях има свойството да подсилва действието на другите. Охлювът си набавя тези витамини чрез храната, която приема- зеленчуци, като моркови, салати и др.