Полезна информация

Търсене

Facebook Like Box

Охлювите и как се отразяват на здравето ни, невероятните слуз и екстракт от охлюви!

Охлювите се хранят с листа, които откъсва със своята рогова челюст. Имат около 150 реда зъби, а на всеки има по 100. Те се движат напред-назад, като така смилат храната.

Отглеждането на охлюви и у нас, започва все повече и повече да се разпространява. В Европа, това е един отрасъл, които се практикува вече с години.

В своето слузесто телце, охлюва има вода, белтъчини, липиди, витамини и минерали. Един малък резервоар на полезни вещества. Заради своите желязо, магнезий, калций, натрий и белтъци в месото му, този слузест приятел е много търсен деликатес.

Освен това, неговите качества и съставки, вече се прилагат и в медицината.

Охлювът има един екстракт, който помага за възстановяването на черупката и дори древния грък Хипократ е използвал охлюви, за да прави кремове и мазила против бръчки.
Но неговите плюсове изобщо не свършват до тук. Освен за вкусен деликатес, защото има толкова полезни съставки, неговото месо има ниско съдържание на мазнини, като може да се използва при затлъстяване и повишен холестерол.

Антимикробната дейност, противно на схващането ви за слузта му, също присъства.

Макар да не го споменават по рекламите, но така ценния секрет от охлюви има висока проникваща способност и мощен регенетивен потенциал, като е често срещана съставка за различни козметични продукти.

Може най-често да ги срещнете на българския пазар в продуктите с марка „GOLDEN SNAIL” - линия за козметика с охлюви и хранителни добавки с охлюви и билки.

Това са иновативни козметични продукти и хранителни добавки с доказано качество и произвеждани в България от висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa и от различни растителни видове. И освен, че съдържащите много полезни вещества, екстркт от охлюви и слуз от охлюви са основните компоненти в производството на хранителни добавки с охлюви от марката „GOLDEN SNAIL”, те биват използвани и за много видове кремове, гелове, лосиони и друга козметика с охлюви с регенериращ ефект.

Оказва се, че така ценните слуз от охлюви и екстракт от охлюви са подходящи за заличаване на белези, отстраняване на нежелана пигментация, зарастване на рани и дори целулит, и действат успокояващо на раздразнена кожа.

Ще ви представя накои от козметичните продукти с марка „GOLDEN SNAIL” и тяхното благоприятно влияние върху кожата.

Регенериращ гел „Мукофикс” 100 мл.

Това е натурален козметичен продукт на основата на екстракт от охлюви. Благодарение на наличните в гела гликопептиди, колаген и еластин, които са много близки по състав и структура до тези на човешкия организъм, този невероятен гел с екстракт от охлюви помага за възстановяване на клетките и регенериране на кожата.
Може да се определи, че регенериращият гел с екстракт от охлюви „Мукофикс” стимулира естествените процеси на възстановяване, възвръща силата на клетките и поддържа нужния хидробаланс на кожата. И редовната употреба на гела прави кожата здрава и порите стегнати. Освен това изглажда кожата и същевременно изчезват и дребните белези от акне и други несъвършенства. Подходящ е както за лице, така и за тяло.

Маска за лице "Снейл маска за лице" 30 мл.

Подмладяваща и регенерираща маска за лице с екстракт от охлюви. Комбинация от полезни активни съставки и екстракт от охлюв, използвани в маската за лице са особено подходящи за изморена и девитализирана кожа. Редовната употреба на тази лесна за нанасяне маска с екстракт от охлюви видомо намалява петната по кожата, редуцира кожните несъвършенства и успокоява кожата. Това е един отличен продукт от серията козметика с охлюви от марката „GOLDEN SNAIL”, подходяща за всеки тип кожа, особено за дехидратирана кожа.

Душ гел "Snail Shower Gel" 200 мл.

Нежен душ гел с екстракт от охлюви и D-пантенол създаден за ежедневна употреба със специална формула за гладка и хидратирана кожа. Снейл душ гелът подхранва, успокоява раздразненията и прави кожата осезаемо по-мека. Това е продукт от серия козметика с охлюви с марка „GOLDEN SNAIL”, който изглажда кожата, прави я по-еластична и активно спомага за регенерирането на епидермиса.
За разлика от други душ гелове, които само хидратират повърхностните слоеве на кожата, Снейл душ гел с екстракт от охлюви може да проникне в по-голяма дълбочина и да възстанови естествената й красота. Уникалната формула с екстракт от охлюви балансира киселинността на кожата и запазва естествения хидро-баланс в епидермиса. И не само това, този деликатен, натурален душ гел с екстракт от охлюви почиства кожата в дълбочина без да я изсушава и дразни. Той е без алергени с приятен аромат и подходящ за всеки тип кожа.