Полезна информация

Търсене

Facebook Like Box

Слуз от охлюви - революция в поддържането на вашата кожа

Ползата от приложението на слуз от охлюви в козметиката

ОХЛЮВЕН ФИЛТРАТ - ПРЕМАХВА АКНЕТО И ДРУГИ КОЖНИ НАРУШЕНИЯ

Екстракт от охлюви е продукт от охлювите (вид Helix Aspersa Muller, както и от кафявия градински охлюв Helix Pomacia), който притежава изключителни оздравителни за кожата свойства. Съдържа алантоин, колаген, еластин, гликолова киселина и натурални антибиотици, които регенерират и защитават клетките на кожата.

ОТКРИВАНЕ

Охлюви се отглеждат във ферми по целия свят и се използват в европейската кухня. Установено е, че кожата на ръцете на работници, манипулиращи с охлюви, е изключително мека и нещо повече – малките порезни рани заздравяват много бързо, без наличие на белези. Това провокира методични проучвания върху ефекта от екстракт от охлюви, които потвърдиха неговите регенериращи свойства.
Главни активни съставки на охлювеният филтрат:
Алантоин – стимулира кожната регенерация и отстранява мъртвите клетки (пилинг). Премахва дразненето и предпазва кожата от киселинни или алкални субстанции;
Протеини и витамини – подхранват кожата и имат противовъзпалителен ефект;
Натурални антибиотици – охлювите се използват срещу бактерии по кожата като Е. Коли, Стафилококус ауреус, Псевдомонас аеругиноза, Акне вулгарис. Натуралните антибиотици са мощна протекция срещу инфекции.

Колаген и Еластин – тези два важни за кожата компонента са съставна част на чудесната слуз от охлюви.
Гликоловата киселина – присъства в чистия екстракт от охлюви, в концентрация, която продуцира меко елиминиране на мъртвите клетки (пилинг), подпомага тяхното заместване с нови благодарение на съдържащия се в охлювения филтрат алантоин.

АКНЕ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ

Високо пречистеният екстракт от охлюви лекува не само акне, но е ефективен и при: варикозни вени; псориазис; абсцеси; екземи; предпазване от образуване на белези; целулит; бръчки; белези; изгаряния, включително слънчево; язви в устата; обриви и други

АКНЕ – ЕДНА НОВА СТРАТЕГИЯ НА ЛЕЧЕНИЕ

Екстракт от охлюви, той е чист и прозрачен, подобен на вода и няма мирис. Извлича се мануално, без увреждане на охлювите. Филтрира се след екстракцията и се тества микробиологично, преди да се използва като ингредиент. На пазара има различни продукти, съдържащи слуз от охлюви, но само продуктът с високо съдържание на охлювен секрет е ефективен при лечението на акне.
Ефикастността на ценния екстракт от охлюви за здравето на кожата се дължи на съдържанието на алантоин, естествени антибиотици, колаген, еластин и гликолова киселина.
Алантоинът въздейства върху кожната регенерация. Охлювът използва алантоин за да регенерира черупката си. По същия начин той действа и върху нашата кожа.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛУЗ ОТ ОХЛЮВИ ПРИ АКНЕ

Едно от най-честите приложения на екстракт от охлюви е при всички случаи на акне: по лицето, шията, челото, тила, плещите.
Кожата се измива грижливо с топла вода, за да се отворят порите. Нанася се регенериращ серум – съдържащ чист екстракт от охлюви. Серумът се разнася по цялата кожна повърхност, засегната от акнето, като се капват по 3-4 капки. Намазва се не само засегнатото място, но и извън него, за да се избегне „пълзенето” на акнето в страни. Процедурата се повтаря поне два пъти на ден. При това третиране акнето започва да изчезва още след третия, четвъртия ден. При осем дневно третиране по описаната по-горе процедура, засегнатия кожен участък ще бъде изчистен от пъпки и възпаления.
Ефективно може да се погрижете се за кожата си засегната от акне и други проблеми с Регенериращ серум за лице "Сълзи от охлюв" марка „GOLDEN SNAIL”.
Създаден по специална формула, която не само ще ви помогне при акне, но и подмладява, изглажда и освежава кожата. Това е натурален регенериращ серум за лице "Сълзи от охлюв", който съдържа уникална комбинация от съставки - висококачествен пречистен екстракт от охлюви - градински Helix aspersa, Българска розова вода, Бадемово масло и D-пантенол.
Защо трябва да изберем серум?
При акне е удачно да се комбинират гел с екстрат от охлюви и серум със слуз от охляви. Под формата на серум активните съставки проникват в дълбочина, осигурявайки по-добра хидратация с по-дълга продължителност. Стимулира се енергийния метаболизъм и естествената регенерация на клетките. Укрепва се съединителната тъкан и се ускорява синтеза на колаген в кожата.
Действие на съставките:
Екстракт от охлюв. Екстрактът от градински охлюв от вида Helix aspersa е богат на еластин, колаген, алантоин, гликолова киселина, витамин A, C и E. Това е активна съставка с уникални регенериращи свойства. Подобрява естествената еластичност и гладкост на кожата. Изравнява тена и не само премахва акнето но и редуцира бръчките.
Розова вода. Българската розова вода е ненадмината в грижата за здравето и красотата на кожата. Ефективно успокоява раздразненията и възпаленията, подхранва с витамин А и С. Има антиоксидантно действие. Хидратира кожата, изравнява тена и премахва несъвършенствата.
D-пантенол. Действа противовъзпалително и успокояващо. Подпомага заздравяването и регенерирането на кожата особено при акне. Ускорява зарастването на малки ранички и пъпки. Хидратира кожата в дълбочина. Успокоява след слънчеви изгаряния.
Бадемово масло. Чудотворна съставка за човешката кожа. Има високото съдържание на витамин А и Е. Овлажнява кожата в дълбочина. Ефективно средство против стареене. Бадемовото масло е от най-предпочитаните начини за хидратиране на кожата. Употребата му съдейства за подхранване, изравняване на тена и забавяне на процеса на стареене.
Регенериращият серум за лице "Сълзи от охлюв" с екстракт от охлюви е идеалното средство за бързо и ефективно възстановяване на кожата!

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ПРИ ЕКЗЕМА И ИЗГАРЯНИЯ (включително слънчеви, от гореща вода и други)

Измивай мястото на екземата с топла вода и сапун, за отваряне на порите! Прилагай регенериращ гел за лице Мукофикс на „GOLDEN SNAIL”, съдържащ екстрат от охлюви, три пъти дневно! Избягвай излагане на слънце!
Този гел с екстракт от охлюви помага за премахването на всеки тип екзема. Зачервяването изчезва скоро, а също така и бледите петна започват да изчезват още докато съхне препарата.
Още след първите 30 минути екстрактът ще премахне болката и ще успокои кожата. Ако е повърхностно изгаряне, гелът с екстракт от охлюви ще помогне много бързо.
Eкстрактът от охлюв се слави с чудотворните си свойства за регенеране на кожата и активирането на клетъчната обмяна. Регенериращият гел Мукофикс е натурален продукт създаден на основата на пречистен екстракт от охлюв Helix aspersa. Регенериращ гел Мукофикс е богат на еластин, колаген, алантоин, гликолова киселина, витамин A, C и E. Това е активна съставка с уникални регенериращи свойства.

Действие на продукта:

 • Спомага за бързото възстановяване при лишеи, екземи и изгаряния;
 • Стимулира синтеза на колаген;
 • Регенерира трудно зарастващи рани, включително диабетни, дикубитални и следоперативни;
 • Предпазва от развитие на инфекции.
 • Подобрява еластичността;
 • Защитава уморената и стресирана кожа;
 • Намалява зачервяванията;

Подходящ е при:

 • Ужилвания;
 • Изгаряния;
 • Фрактури;
 • Петна;
 • Белези;
 • Слънчеви изгаряния;
 • Стрии.